Meditatie voor Aswoensdag

Sexy smokerMijn sigaretten koop ik doorgaans bij de avondwinkel bij mij om de hoek. Daar werken een paar ontzettend leuke jongens. Nogal logisch dat het stoppen met roken maar niet wil lukken.

Sinds een half jaar staan er plaatjes op pakjes sigaretten om rokers extra af te schrikken. Op een ervan staat een mooie man die naakt in een lotushouding op bed ligt. Ik vind het een vertederend beeld. Toen een van mijn schatjes die een tijdje geleden uit het schap haalde, bedacht ik me: ‘Doe toch maar meteen twee pakjes, alsjeblieft.’

Bij de afbeelding stond de waarschuwing dat roken de kans op impotentie vergroot. Nu wil het geval dat ik toch al niet de roeping voel om kinderen ter wereld te brengen, dus dat kan er ook nog wel bij.

Vanavond stond de leukste van allemaal in skinny jeans achter de balie. ‘Heb je ook nog andere plaatjes?’, vroeg ik, toen ik zag dat hij het pakje met een bloed ophoestende vrouw uit het schap pakte. ‘Hier staat wel een mooie vrouw op’, zei hij. Jij ziet echt wat je wilt zien, hormonenbommetje van me, dacht ik. Of misschien zegt hij wel wat hij denkt dat anderen willen dat hij ziet – seksualiteit als sociaal geconstrueerd enzo. Of maak ik dat er nou weer van?

Hij was zo lief om alle pakjes van mijn merk bij langs te lopen. Maar het was deze of die met een afbeelding van een door aderverkalking afgestorven teen. ‘Doe deze dan maar’, zei ik.

Woensdag begint de vastentijd. Tijdens de mis van Aswoensdag zal ik weer as op mijn hoofd gestrooid krijgen en zal mij worden aangezegd: ‘Uit as zijt gij geboren en tot as zult gij wederkeren.’ Dit is mijn laatste pakje sigaretten. Zul je net zien dat ik van mijn laatste sigaret alsnog longkanker krijg.

De leukste jongen van de avondwinkel kijkt nog liever naar bloedspugende vrouwen dan dat hij ingaat op mijn flirten. Dat plaatje zal ik de komende twee dagen vaker voor ogen krijgen dan dat van een naakte man op bed of een Marokkaanse jongen in een strakke spijkerbroek (of een combinatie van beide). Gelukkig dat er een God is.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.